Magas Recipe in Gujarati Language :
Ingredients:
Recipe:
Ingredients:
- 200 ગ્રામ ચણાનો લોટ કરકરો - Gram flour
- 200 ગ્રામ ઘી - Ghee
- ડાબો દેવા માટે દૂધ - Milk
- 200 ગ્રામ બુરું ખાંડ - Crumbed Sugar
- 3 થી 4 નંગ ઇલાઇચી - Green Cardamom seed
Recipe:
- સૌ પ્રથમ ચણાનાં લોટ ને ચાળી બે ચમચી ઘી અને થોડું દૂધ નાખો.
- લોટ ને હાથથી મસળી 10 મિનીટ રહેવા દેવું, ત્યારબાદ લોટ ને ચાળી લેવો.
- એક તાવડી માં ઘી મૂકી લોટ ગુલાબી રંગ નો થવા દેવો ત્યાં સુધી શેક્વો.
- અને તે ઠંડુ પડે ત્યાં સુધી હલાવવું.
- થોડુક ઘટ્ટ થાય ત્યારબાદ તેમાં દળેલી ખાંડ અને ઇલાઈચી નો ભુક્કો નાખી બરાબર મિક્સ કરી થાળી માં પાથરી દેવું.
- અથવા ગોળ ગોળ લાડું વાળવા.
Recipe:
This Magas is used in Gujarat for Sweet and Special Sweet of Baby Shower, Diwali Celebration, and many other ocassion this sweet is in the menu. can most suitable with potato and chick pea sabzi and with puri. and this sweet is mostly made in gujarati families of gujarat so called its gujarati mithai.
- First of all Strain the Gram flour and add two table spoon ghee and little milk in it.
- Mash the flour with hand till 10 minute and keep aside then strain the flour.
- Take deep pan add ghee into it and add flour in it and roast till it gets pink colour.
- Turn off gas and mix till it get cool
- It get little thick then add the crumbed sugar and cardamom powder in it and mix well and spread it in a plate which have greased with ghee.
- otherwise you can make ladoo shape of this mixture.
This Magas is used in Gujarat for Sweet and Special Sweet of Baby Shower, Diwali Celebration, and many other ocassion this sweet is in the menu. can most suitable with potato and chick pea sabzi and with puri. and this sweet is mostly made in gujarati families of gujarat so called its gujarati mithai.