Bhakri Recipe in Gujarati Language:
[ ભાખરી બનાવવાની રીત ]
Ingredients :
Recipe :
[ ભાખરી બનાવવાની રીત ]
Ingredients :
- 2 વાડકી - ઘઉં નો જાડો ભાખરી નો લોટ (Thick Wheat flour)
- 2 થી 3 ટી સ્પૂન તેલ (મોણ માટે) Oil
- મીઠું - જરૂર પ્રમાણે (Salt)
- Take Thick bhakri flour in wide deep bowl, add oil, salt and little water and make tight dough.
- Make small round dough and roll the round bhakri.
- Roast the bhakri on the pen and roast it well like pinkish in color.
Recipe :
- સૌ પ્રથમ એક તાસ માં ભાખરી નો જાડો લોટ લઇ, લોટમાં મોણ (તેલ) અને મીઠું નાખી, સહેજ સહેજ પાણી નાખી કઠણ લોટ બાંધવો.
- ત્યારબાદ તેના લુવા પાડી લો.
- ગોળ ભાખરી વણી કલાડી (માટી ની તવી) કે લોઢાની તવી ઉપર ગુલાબી શેકવી.
It also called in gujarati, "Bhakhri" generally bhakri can be made in gujarati family in dinner time and also use in morning breakfast, or you can pack and take for travelling dry healthy snack food. during travelling you can eat bhakri with pickle, athana, dahi, or coriander chutney whichever combination you like the most!.