Mix Bhajiya Recipe in Gujarati Language :
Mix leafy vegetable pakoras (potato, onion, fenugreek, coriander, vadhvani green chili)
Ingredients :
Mix leafy vegetable pakoras (potato, onion, fenugreek, coriander, vadhvani green chili)
Ingredients :
- Vadhvani thick Green Chili - 2 to 3 piece (જાડા વઢવાણી મરચા) vadhvani marcha
- Potato : 2 to 3 piece - (બટાકા)
- Onion : 2 to 3 piece - (ડુંગળી)
- 1 bowl : Green Fenugreek - (લીલી મેથી)
- According to taste : Coriander leaves - (કોથમીર)
- 2 bowl : Gram flour - (ચણા નો લોટ)
- Salt - (મીઠું)
- Pinch of Turmeric - (હળદર)
- Chili Powder - (લાલ મરચું પાવડર)
- Carbonate of soda (સાજીના ફૂલ)
Mix Bhajiya Recipe :
- સૌ પ્રથમ એક તપેલી માં ચણા નો લોટ લઇ, તેમાં ચપટી હળદર, મરચું, મીઠું સહેજ સાજી ના ફૂલ નાખો.
- તેમાં પાણી ઉમેરી બહુ જાડું નહિ અને બહુંજ પાતળું નહિ, તેવું મિડીયમ ખીરું તૈયાર કરવું.
- ત્યારબાદ તેમાં મોટી છીણી થી બટાકા, ડુંગળી ને છીણી તેમાં ઉમેરવા.
- તેમજ લીલી મેથી ને ઝીણી સુધારી તેમાં ઉમેરવી, અને સાથે કોથમીર પણ ઉમેરવી.
- વઢવાણી મરચા ઝીણા સુધારી તેમાં ઉમેરવા.
- ત્યારબાદ બધું હાથ વડે એક મિક્ષ કરી, તેલ ગરમ કરવાં મૂકો.
- અને હવે લુવા મૂકી, તેના ભજીયા ઉતારવા.
- ગરમ ગરમ ભજીયા ચા સાથે તેમજ કોથમીર ની કે દહીંની ચટણી સાથે લઇ શકાય.
- Take one bowl add gram flour and add pinch of turmeric, chili powder, carbonate of soda, and add water then mix the mixture well.
- And keep it like not too thick, not too thin. prepare a medium to beestings.
- Then after potato, onion grate and add into the mixture.
- And make the small pieces vadhvani chili and green fenugreek and coriander and also add it into the mixture.
- Mixed everything by hand to strike her pakoras. you can serve this bhajiya with tea or coriander or yogurt chutney.
Note:
you can also add the small grated Paneer if you want to make the Pakoras more crispy and tasty. this is the top recipe for monsoon and winter season.
you can also add the small grated Paneer if you want to make the Pakoras more crispy and tasty. this is the top recipe for monsoon and winter season.