Cholafali Chutney Recipe :
Ingredients:
Mint 50g (ફુદીનો)
Green Chili 6 to 7 (લીલા મરચા)
Ginger 1 piece (આદું)
Gram flour 50g (ચણા નો લોટ)
Oil 2 tea spoon (તેલ)
Trat Yogurt 50g (khatu dahi) (ખાટું દહીં)
Recipe :
Cholafali Chutney Recipe in Gujarati Language :
Nutrients :
Mint: Vitamin A
Chili: Vitamin A
Ginger: Vitamin A
Gram flour: Second Class Protein
Trat Yogurt: Vitamin C
Oil: Fat
Ingredients:
Mint 50g (ફુદીનો)
Green Chili 6 to 7 (લીલા મરચા)
Ginger 1 piece (આદું)
Gram flour 50g (ચણા નો લોટ)
Oil 2 tea spoon (તેલ)
Trat Yogurt 50g (khatu dahi) (ખાટું દહીં)
Recipe :
First the Mint to be cleared and then make mint, ginger, and chili paste. then put a little oil and add pinch of asafoetida (hing) in it. and add gram flour in it and bake (ચણા નો લોટ શેકી લો). then add the make Yogurt buttermilk (દહીં ની છાસ). and then add mint paste and add salt to taste. your green spicy cholafali chutney is ready to eat with cholafali.
Cholafali Chutney Recipe in Gujarati Language :
સૌ પ્રથમ ફુદીના ને સાફ કરી તેની અને આદું, મરચા ની પેસ્ટ બનાવી, પછી થોડું તેલ મૂકી હિંગ નાખી ચણા નો લોટ શેકવો, શેકાઈ ગયા પછી તેમાં દહીં ની છાસ બનાવી, તેમાં ઉમેરવી. અને પછી ફુદીના ની પેસ્ટ ઉમેરવી, અને પ્રમાણસર મીઠું ઉમેરવું.
Chili: Vitamin A
Ginger: Vitamin A
Gram flour: Second Class Protein
Trat Yogurt: Vitamin C
Oil: Fat