gathiya recipe in gujarati language

Gathiya Recipe in Gujarati Language:

Ingredients:
  • 500 ગ્રામ - ચણા નો લોટ (Gram flour)
  • 1 ટીસ્પૂન - વાટેલા મરી (Black Pepper)
  • 1 ટીસ્પૂન - અજમો (Celery seed)
  • 1 ટીસ્પૂન - સાજી ના ફુલ (Citric acid/ Nimbu phool)
  • તેલ પ્રમાણસર (oil)
  • મીઠું પ્રમાણસર (Salt)       
Recipe:
  • સૌ પ્રથમ લોટમાં મરી, અજમો નાખવો.
  • સાજીના ફુલ મીઠું, સાજીના ફૂલ નાખો.
  • લોટમાં મુઠી પડતું મોણ નાખી પાણીથી લોટ કઠણ બાંધો.
  • 2 ટીસ્પૂન તેલ અને પાણી ભેગા કરી, તેનાથી લોટ મસળતા જવું અને ગરમ તેલમાં ગાંઠિયા ના ઝારા માં ઘસીને ગાંઠિયા પાડવા.            
Gathiya Recipe in English:
  • Add Black pepper and Ajwain seeds in the flour.
  • Then add Saji na Phool (citric acid), Salt into it.
  • Then add oil into Flour and Water then make the flour tight dough.
  • Take 2 Teaspoon oil and Water mix it, and Rub the flour with them and from the use of Zara rub the Gathiya flour on it and make Gathiya.