Dudhi na Thepla (Dhebra) Recipe in Gujarati Language:
Ingredients :
Ingredients :
- 500 ગ્રામ દૂધી (Bottle Gourd)
- 2 બાઉલ - રોટલી નો લોટ (Rotli (wheat) flour)
- અડધો બાઉલ - ભાખરી નો લોટ (Bhakri (wheat) flour)
- લીલા મરચાં - 7 થી 8 નંગ (Green Chili)
- 5 થી 6 કળી લસણ (Garlic)
- જીરું (Cumin seed)
- તલ (Sesame seed)
- અજમો (Caraway seeds)
- હળદર (Turmeric)
- મીઠું (Salt)
- સૂકું લાલ મરચું (Red chili powder)
- દહીં (Yogurt)
- ખાંડ (sugar)
Recipe :
- સૌ પ્રથમ એક તાસમાં બંને લોટ ભેગાં કરી.
- તેમાં હળદર, મીઠું, મરચું, જીરું, તલ, અજમો, બધુંજ ઉમેરી દો.
- ત્યારબાદ દૂધી ને છોલી છીણી થી છીણી લો.
- ત્યારબાદ વાટેલા આદું, મરચાં, લસણ ઉમેરી, તેમાં ઝીણી છીણેલી દૂધી અને દહીં, ખાંડ ઉમેરી દેવું.
- ત્યારબાદ મોણ નાંખી, લોટ બાંધી લુવા પાડી, ગોળ ઢેબરા વણવા.
- તવી ઉપર ઢેબરા ગુલાબી શેકી લેવા.
Recipe:
Delicious Healthy and Dry Snack Recipe for Home, Travelling/ Tour, taking with chutneys, yogurt (dahi), sauce, pickle, coriander chutney, and tea. this recipe is specially prepared on the day of "Radhan chat" and can be eaten on shitala satam festival.
- Take one bowl and mix the both flour.
- Add turmeric, salt, red chili powder, cumin seed, sesame seed, caraway seed in it.
- Then remove the bottle gourd skin and grater them.
- Then add ginger chili paster, garlic, grated bottle gourd, yogurt and sugar in it.
- Then add oil and make the dough and make small bolls and make roll the thepla.
- Roast the thepla with little oil on the tawa.
Delicious Healthy and Dry Snack Recipe for Home, Travelling/ Tour, taking with chutneys, yogurt (dahi), sauce, pickle, coriander chutney, and tea. this recipe is specially prepared on the day of "Radhan chat" and can be eaten on shitala satam festival.