doodh pauva recipe

Doodh Pauva Recie in Gujarati Language :

Ingredients :

  • 500g Milk (દૂધ)
  • 1 bowl(બાઉલ) - Pauva (પૌવા)
  • Elaichi Powder (ઇલાઇચી પાવડર)  
  • Cashew (કાજુ) 
  • Almond (બદામ) 
  • Pista (પિસ્તા) 
  • 1/2 Bowl (બાઉલ) - Sugar (ખાંડ) 

Doodh pauva Recipe :

  • First Clean the Pauva with clean water. 
  • Then add the pauva into cool milk and mix them and add sugar into it. 
  • And add small pieces of cashew, almond, pista and elaichi powder. 
  • Put this mixure into freeze for cool.   
Doodh Pauva Recipe in Gujarati (દૂધ પૌઆ બનાવવાની રીત) :

  • સૌ પ્રથમ પૌઆ ને ચોખ્ખા પાણી થી ધોઈ ને મૂકવા. 
  • ત્યાર બાદ ઠંડા દૂધ ની અંદર પૌઆ ને નાખી, ચમચા થી હલાવવું, અને તેમાં ખાંડ પણ ઉમેરવી. 
  • અને કાજુ, બદામ, પીસ્તા, ના ટુકડા ઉમેરવા. ઈલાઇચી નો ભૂકો ભભરાવી હલાવી દેવું અને ફ્રિજ માં મૂકી દેવું. 
  • અને ઠંડુ થાય ત્યાર બાદ ઉપયોગ માં લઇ શકાય.
Note : 
This recipe can be made on sharad poonam without using freeze the mixure bowl can be put on the terrace and the cool moon light can make this doodh pauva cool and delicious. doodh pauva is the good recipe for the people suffering from Acidity.